spot_img

Упс... Грешка 404

Страницата која ја барате не постои или е недостапна во моментов.

МТВ: Се модернизира магистралниот пат Битола – Меџитлија

Инвестираме преку милијарда евра за да изградиме квалитетни патишта, да ја развиеме економијата, на граѓаните да им овозможиме брз и безбеден сообраќај, а притоа...

МЕ: Бектеши – Носиме мерки за намалување на цените на основните прехранбени производи и на мининималната потрошувачка кошница, утре ќе се замрзне цената на...

За да се покрие една минимална потрошувачка кошница која ја објавува Сојузот на синдикати  на Македонија потребни се две минимални плати. Во методологијата на...

МЛС: Пенов – Новиот „Центар за претприемништво и креативност“ во Пелагонискиот регион е поттик за личен и регионален развој кај младите

Центар за претприемништво и креативност се отвори на Економскиот факултет во Прилеп, Проектот, со вкупна вредност од 580.000 евра, доби 15% финансиска поддршка Министерството...

МЛС: Средба на министерот Пенов со прилепскиот градоначалник Јовчевски

Градењето силни, просперитетни заедници бара посветеност да се чујат потребите и грижите на граѓаните во Прилеп, беше истакнато на средбата меѓу министерот за локална...

МЛС: Пенов – Придобивките од собирањето и преработката на отпадот од лозовите насади се чиста, зелена енергија

Преку проектот за развој на систем за управување со органски отпад во производство на грозје и на вино во Тиквешкиот регион беа презентирани придобивките...

Сопиште: ЈАВЕН ОГЛАС – За формирање на Партиципативно тело

Врз основа на член 46 од Законот за Урбанистичко планирање ( Службен весник на Република Северна Македонија бр. 32/20), Градоначалнкот на општина Сопиште објавува: ЈАВЕН...

Сопиште: Изработка на идејно решение за избор на нов грб на Општина Сопиште

Врз основа на член 10 од Законот за локална самоуправа (“Службен весник на РМ” бр.5/2002) и член 7 од Статутот на Општина Сопиште („Службен...

Карпош: Гаврил Итиќ – Освојувач на Злато на државното првенство во скијање

Карактеристично за зимата е доаѓањето на снегот и секако темпераментните скијачи кои косат по ски терените во нашата држава и пошироко. Така, Маврово е...