spot_img
spot_img
ПОЛИЦИЈА 192
  ПРОТИВПОЖАРНА БРИГАДА 193
  БРЗА ПОМОШ 194
 
РЕГИОНАЛЕН ЦЕНТАР ЗА УПРАВУВАЊЕ
СО КРИЗИ
195
  АМСМ – помош на патишта 196
  АМСМ – информативен центар 155 55
  АВТО ПОМОШ НА ПАТ (нон – стоп) 9159
  ЦАРИНА 197
  МАТИЧНА СЛУЖБА – ГУВР 3117 037 ; 3117 766
  САЛА ЗА ВЕНЧАЊЕ 3118 250
 
ПТТ – УСЛУГИ
  БУДЕЊЕ 180
  ТОЧНО ВРЕМЕ 185
  ИНФОРМАЦИИ 988
  ТЕЛЕГРАМИ 186
  МЕЃУНАРОДНА ЦЕНТРАЛА 182
  МЕЃУГРАДСКА ЦЕНТРАЛА 901
  ПТТ СЕРВИС 3233 300
  ПРИЈАВА НА ПТТ ДЕФЕКТИ 177
  ЕМС – БРЗА ПОШТА 15000
  ДХЛ –  БРЗА ПОШТА 3121 111
  ТНТ – ЕКСПРЕС ПОШТА 2468 922; 2469 007
  ФЕДЕКС – БРЗА ПОШТА 3137 233; 3137 044
  ВОЕНА ПОЛИЦИЈА 3227 700; 3220 547
  РЕПУБЛИЧКИ ПАЗАРЕН ИНСПЕКТОРАТ 975
     
КОМУНАЛНИ УСЛУГИ
  ТОПЛИФИКАЦИЈА – дежурна служба 3076 200
  ЕВН МАКЕДОНИЈА  
     -Дежурна телефонска линија за дефекти 0890 88888
     -Дежурна телефонска линија за услуги и информации 0890 12345
  КЕЦ СКОПЈЕ АЕРОДРОМ  
  -Приемна канцеларија:  3205 000 – 2521
  КЕЦ СКОПЈЕ ВАСИЛ ГЛАВИНОВ  
  -Приемна канцеларија: 3205 000 – 2522
  КЕЦ СКОПЈЕ ЃОРЧЕ ПЕТРОВ  
  -Приемна канцеларија: 3205 000 – 2523
  ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА – дежурна служба 3073 010
  КОМУНАЛНА ХИГИЕНА – дежурен диспечер 3224 961; 3224 963
  ОЏАЦИ – ОЏАЧАРСКИ УСЛУГИ 2440 293
  ПЛАМЕН 2650 230
     
СООБРАЌАЈ
  МЕЃУГРАДСКА АВТОБУСКА СТАНИЦА 2466 313; 2466 011
  МАКЕДОНИЈА СООБРАЌАЈ 2402 388
  ЖЕЛЕЗНИЧКА СТАНИЦА 3234 255; 3164 255
  АЕРОДРОМ СКОПЈЕ 3148 333; 3148 336
  АЕРОДРОМ ОХРИД 046 252 842
  МАТ 3292 300; 3292 333
  МАТА РЕЗЕРВАЦИИ 3239 175
  АВИОИМПЕКС 3112 412
  АДРИА ЕРВЕЈС 3117 009
  КРОАЦИЈА ЕРЛАЈНС 3115 858
  ЈАТ 3229 078
  АУСТИЈАН ЕРЛАЈНС 3216 120
  ЛУФТАХАНЗА 3216 120
  МАЛЕВ 3111 214
     
ЗДРАВСТВЕНИ ОБЈЕКТИ
  КЛИНИЧКА БОЛНИЦА 3147 147
  ГРАДСКА ОПШТА БОЛНИЦА 3235 000
  ВОЕНА БОЛНИЦА 3283 000
  ДЕТСКА БОЛНИЦА – КОЗЛЕ 3085 761
  НЕУРОМЕДИКА 3130 000
  ОРТОПЕДСКА КЛИНИКА „МАЈЧИН ДОМ“ 3147 004; 2462 636
  СТОМАТОЛОШКИ КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР 3299 000
  ГИНЕКОЛОШКА – АКУШЕРСКА КЛИНИКА 3147 147
  ГИНЕКОЛОГИЈА И АКУШЕРСТВО – ЧАИР 2611 033
  ПЗО СИСТИНА МЕДИКАЛ 3073 335
     
ВЕТЕРИНАРНИ БОЛНИЦИ
  ВЕТЕРИНАРНА БОЛНИЦА 3120 129; 3115 756
  НЕУРОМЕДИКА – ВЕТЕРИНАРНА СТАНИЦА 3231 000
  „ПЕТ-ВЕТ“ – АМБУЛАНТА ЗА МАЛИ ЖИВОТНИ 3178 656
     
ДОМАШНА ПОСЕТА И ПАТРОНАЖА
  ЦЕНТАР 3134 661
  КАРПОШ  
  КИСЕЛА ВОДА 2469 590
  ГАЗИ БАБА 2622 331
  ЧАИР 2622 331
  НЕУРОМЕДИКА – дежурен лекар 070 563 594
     
ДЕЖУРНИ ПОЛИКЛИНИКИ
  БУКУРЕШТ 3064 088
  ИДАДИЈА 3113 033
  ЃОРЧЕ ПЕТРОВ 2031 022
  ЈАНЕ САНДАНСКИ 2463 277
  ДРАЧЕВО 2795 112
  ЧАИР 2611 506
  ШУТО ОРИЗАРИ 2651 696
  ЧЕНТО 2522 351
  БИТ ПАЗАР 3134 534
  НЕУРОМЕДИКА 3133 313
     
ДЕЖУРНИ АПТЕКИ
  ЗЕГИН (МНТ-подрум) 3117 614
  РЕПЛЕК – аптека бр.4 (до Стопанска комора) 3130 170
     
СОВЕТУВАЛИШТА И ПРИФАТИЛИШТА
  СОС – ЗА ПОМОШ ОД ДРОГА 0800 11 444; 3128 067
  СОС – ИНФОРМИРАЊЕ, ПРЕВЕНЦИЈА И СОВЕТУВАЊЕ ЗА ХИВ/СИДА  
  „ДОВЕРБА“ – Советувалиште за дрога 3067 713
  СОС – КРИЗНИ СОСТОЈБИ НА ДЕЦА И МЛАДИ 0800 12 222; 3136 400
  СОС – ЗА ЖЕНИ И ДЕЦА ЖРТВИ НА НАСИЛСТВО 15700
  „ШЕЛТЕР – ЦЕНТАР“ – прифатилиште за деца 070 505 931
    – жртви на насилство 070 520 639
  „НАДЕЖ“ – Кризен центар за жртви од насилство 3175 516; 3173 424
  СОС – ИНФОРМАЦИИ И ПРЕВЕНЦИЈА ОД ТРГОВИЈА СО ЛУЃЕ 0800 11 111; 3173 424
  „СРНА“ – Друштво за заштита на животните  

3297 234

  СТАЦИОНАР – МИРКОВЦИ 2666 392

Од март сите државни инспекторати се приклучуваат на Е-инспектор

По успешното приклучување на три државни инспекторати во Информацискиот...

Велес: Реновираната спортска сала во Гимназијата и хемиското училиште пуштена во употреба

Реновираната спортска сала во СОУ „Гимназија Кочо Рацин“ и...

Велес: Комплексот Узус ќе добие нов лик

Во наредните денови ќе започнат градежните активности за целосно...

Велес: Се реконструира улицата 8 Март

Започнаа градежните активности за реконструкција на улицата „8 Март“....

Велес: Ново детско катче во Башино Село

Децата од Башино село ќе добијат ново катче во...