spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМОН: Инфо-настан за програмата СОЅТ (Cooperation in Science and Technology in Europe)...

МОН: Инфо-настан за програмата СОЅТ (Cooperation in Science and Technology in Europe) на Филолошкиот факултет „Блаже Конески “– Скопје

На 14.2.2024 година на Филолошкиот факултет „Блаже Конески “се одржа инфо-настан за програмата СОЅТ (Cooperation in Science and Technology in Europe)

Настанот го отворија Владимир Мартиновски, декан на Филолошкиот факултет и Валентина Гечевска, проректор за наука на УКИМ.

Во панелот, кој беше модериран од продеканот за наука и меѓународна соработка Руска Ивановска-Наскова, учествуваа националниот координатор за COST Александар Тутновски кој ги презентираше начините и можностите за вклучување во оваа програма, Мира Беќар, Владимир Цветкоски и Николче Мицкоски од Филолошкиот факултет зборуваа за нивните искуства со акциите во кои учествуваат, по која следеше дискусија со присутните на овој настан.

Извор: Министерство за образование и наука

Прочитајте

Делчево: Известување за достава на Решенија за данок на имот за...

0
Почитувани граѓани, Ве известуваме дека службите од Општина Делчево започнаа со редовната теренска достава на Решенија за данок на имот за 2024 година, и Решенијата...