spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМТСП: Средба на Државниот секретар Беџети со претставници на Експертската мисија -...

МТСП: Средба на Државниот секретар Беџети со претставници на Експертската мисија – Проектот EU Socieux

Во просториите на МТСП Државниот секретар Флакрон Беџети имаше работна средба со претставници на Експертската мисија ва рамки на проектот EU Socieux кофинансиран од Европската Унија за размена на податоци и информации во рамките на шемата за координација на системите за социјално осигурување.

Воедно, Државниот секретар Беџети ја отвори работилницата и притоа ја истакна заложбата за овој проект во корист на граѓаните. Во рамките на оваа работилница се разменија мислења и информации за подготовка на капацитетите на институциите за системот на социјално осигурување во поглед на прилагодување и идната интеграција на системите за пензиско, инвалидско, здравствено и социјално осигурување и за негово интегрирање во механизмите за координација на податоци за идна интеграција во EESSI (Електронска размена на информации за социјално осигурување).

Извор: Министерство за труд и социјална политика

Прочитајте

Средба Маричиќ со Јанос Бока: Европската интеграција на Северна Македонија мора...

0
Првиот заменик претседател за европски прашања Бојан Маричиќ денес оствари средба со Јанос Бока, министерот за европски прашања на Унгарија.  На средбата се говореше за...