spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeВладаЏафери: Ги решаваме реалните потреби на граѓаните, со инвестиции во инфраструктура создаваме...

Џафери: Ги решаваме реалните потреби на граѓаните, со инвестиции во инфраструктура создаваме подобри услови за живот

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Талат Џафери, денеска во рамки на посетата на Општина Боговиње, изврши увид на завршените работни активности на локалниот пат Палчиште, кој е врска на населените места со автопатот Тетово – Гостивар. Патот кој е во должина од 1.700 метри, претходно бил селски пат, а сега е проширен, тампониран и безбеден за сообраќај. Со новата и модерна патна инфраструктура се олеснува комуникацијата со сообраќајната магистрала и се отвораат поголеми можности за развој како на Општината, така и на целиот регион. Со овој инфраструктурен проект им се олеснува животот на граѓаните од целиот Полошки регион.

„Патот го поврзува селото со автопатот, односно со новиот пат којшто ќе се гради од Коридор 8, магистралниот пат Тетово – Гостивар и ќе овозможи излез на тој патен правец. Овој пат претходно бил неуреден, селски пат, и локалното население го користело за дневни земјоделски работи. Сега патот е опремен со цела инфраструктура и е од полза, и во корист на граѓаните од овој крај, како за секојдневна работа на нивите, така и за поврзување со Тетово“, рече премиерот Џафери.https://www.youtube.com/embed/ZWM1eVhxibQ?si=XSLuA2lUeYAX5rFs

Претседателот на Владата Џафери, ја посети и локацијата каде течат градежните активности за фекалната канализација во Oпштина Боговиње. Должината на канализациската мрежа е 28 километри и ќе опслужува 7.500 жители од овој крај. Воедно, за време на посетата одблиску се запозна со потребите на граѓаните од овој регион и порача дека Владата ги решава реалните потреби на граѓаните.

Со инвестиции во патна инфраструктура, инвестиции во канализација и водоснабдување, во реконструкции и реновирање се овозможува граѓаните да добијат поквалитетен живот во местата каде живеат.

Извор: Влада

Прочитајте

МОН: Конкурс за стипендии за студиски престој во земјите членки на...

0
Централноевропска програма за размена во областа на  универзитетските студии    (CEEPUS-Central European  Exchange Program for University Studies)  објавува: КОНКУРС за стипендии за студиски престој во земјите членки...