spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМОН: Резултати од конкурс за доделување 500 стипендии за ученици од дуалани...

МОН: Резултати од конкурс за доделување 500 стипендии за ученици од дуалани паралелки од здравствена струка за 2023/2024 година

Секој добитник на стипендија го симнува и пополнува во ТРИ примероци од договорот за стипендија и заедно со копија од лична трансакциска сметка на ученикот го доставува до МОН, директно преку писарницата во  министерството (договорот може да ги достави и друго лице во име на добитникот на стипендијата) или по пошта – препорачана пратка со повратница (ул. „Св. Кирил и Методиј“ бр. 54, 1000 Скопје), oд 20.03.2024 до 03.04.2024 година.

Одбиените кандидати ќе имаат можност за поднесување жалба од денот на добивање на електронското решение од МОН кое ќе биде прикачено на електронската апликација на ученикот и во кое ќе биде наведена причината поради која апликацијата не е прифатена. 

Се замолуват кандидатите да не ги доставуват приговорите пред да го добијат решението за одбивање.

 Добитници на стипендија / Fituesit e bursave

 Договор за стипендија / Marrëveshja për bursë

Извор: Министерство за образование и наука

Прочитајте

МОН: Конкурс за стипендии за студиски престој во земјите членки на...

0
Централноевропска програма за размена во областа на  универзитетските студии    (CEEPUS-Central European  Exchange Program for University Studies)  објавува: КОНКУРС за стипендии за студиски престој во земјите членки...