spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниДојран: Изградба на централната улица во село Николиќ

Дојран: Изградба на централната улица во село Николиќ

Започнаа градежните активности за изградба на централната улица во село Николиќ во должина од околу 1км.

Средствата се обезбедени преку Програмата за реализација на локални патишта, а обезбедени од Светска Банка, а спроведувањето на проектот се одвива преку проектната единица во Министерството за транспорт и врски.

Со овој проект општина Дојран ќе реализира четири улици во населените места Фурка, Николиќ, Црничани и Стар Дојран во должина од околу 5 км.

Извор: Општина Дојран

Прочитајте