spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниБутел: Секое ветување на ГРАЃАНИТЕ се реализира

Бутел: Секое ветување на ГРАЃАНИТЕ се реализира

Општина Бутел започна со изградба на потпорен ѕид на улица 50.

Поради одрони и пропаѓање на улицата, неопходно беше да се изврши итна санација на оштетениот дел и со изградба на потпорен ѕид да се спречи понатамошно оштетување на улицата, која предизвикуваше загрозено и небезбедно движење на граѓаните.

Со овој потпорен ѕид ќе се обезбеди дополнителна сигурност на објектите на граѓаните и заштита од можно лизгање на земјиштето.

Ова беше едно од главните барања на граѓаните од ова населено место, коешто започна со реализација.

Извор: Општина Бутел

Прочитајте

Карпош: Еко викенд со ,,Генералка Викенд“

0
Општина Карпош и оваа година се придружи на националната еко акција, ,,Генералка Викенд“, во која се спроведе активно чистење на територија на цел Карпош,...