spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Град Скопје: Соопштение

Must Read

Градоначалничката на Град Скопје Данела Арсовска како потпретседател на Европската народна партија ЕПП за локални власти ко-претседаваше со пленарниот состанок на политичката група во Конгресот.

Во Конгресот на локални и регионални власти на Советот на Европа – Council of Europe во Стразбур, Франција како предлог на претседателството на Европската народна партија EPP European People’s Party минатата година Арсовска едногласно беше избрана за потпретседател.

На пленарниот состанок на политичката група се презентираa извештајот на Претседателството и се дискутираше за решенија за надминување на предизвиците со кои се соочуваат локалните самоуправи, особено за соработка со цел обезбедување грижа кон сите граѓани, инклузивност, одржливост и развој на инфраструктурата.

Извор: Град Скопје

- Advertisement -spot_img

Latest News

МЗШВ: Распишан повик за мерка 3 од ИПАРД 3 програмата

Стартува повикот за мерката 3 од новата ИПАРД 3 програма, со вкупен буџет од 14 милиони евра за инвестиции...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img