spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниЦентар: Пролетно кастрење и уредување на зеленилото

Центар: Пролетно кастрење и уредување на зеленилото

Го кастриме и уредуваме зеленилото околу Зелениот пазар, ги отстрануваме исушените гранки и обликуваме крошните на дрвјата околу Градски ѕид спроти Собрание.

Истовремено работиме на зеленилото во Капиштец и ќе продолжиме кон улица „Козара“.

Целосно е уреден и училишниот двор на ООУ ,,Димитар Миладинов”.Искосена е тревата, оформено е зеленилото и отстранети се паднатите лисја и останатиот смет.

Ваков третман ќе добијат и сите други основни училишта и градинки. Целосно ќе се уреди и просторот околу паркингот Трготекстил и околните кули.

Трготекстил и околните кули.

Извор: Општина Центар

Прочитајте