spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниКарбинци: Во соработка со ЈП Плачковица и Друштвото за управување со отпад...

Карбинци: Во соработка со ЈП Плачковица и Друштвото за управување со отпад „Елколект“, поставени се контејнери за собирање и селектирање на електричен и електронски отпад

Пред општинската зграда и во с.Таринци, и помали садови за собирање на електричен отпад во сите подрачни училишта на територија на општина Карбинци!

Сите заедно, совесно и одговорно со собирање и правилно селектирање на отпадот можеме да придонесеме кон

подобрување на животната средина и остварување на одржливи практики кои ќе имаат долготрајни и позитивни ефекти во нашата општина!

Извор: Општина Карбинци

Прочитајте