spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМЖСПП: Средба со претставници од младинската организација Младински образовен форум

МЖСПП: Средба со претставници од младинската организација Младински образовен форум

Претставници од младинската организација Младински образовен форум беа во едукативна посета на Министерството за животна средина и просторно планирање, кое континуирано ја спроведува во пракса својата определба за транспарентно и отворено работење.

1 Средба со претставници од младинската организација Младински образовен форум

Посетата е  во врска со реализација на регионалниот проект „Регионалната програма за студенти/млади истражувачи“, што Младински образовен форум ја организира во партнерство со Центарот за наука и иновации за развој од Албанија и Младинската иницијатива за човекови права од Србија, и кој е поддржан од Фондацијата Отворено Општество.

Гостите информираа за активностите и истражувањата што ќе се реализираат во рамки на проектот, за плановите за застапувања што ги подготвуваат младите истражувачи од С.Македонија, Сребија и Албанија под менторство на искусни истражувачи, додека од страна на МЖСПП беа споделени активностите во врска со изработката на Националниот акциски план за Зелената агенда, согласно насоките на регионалната Софиска декларација за Западниот Балкан и нејзиниот акциски план.

3 Средба со претставници од младинската организација Младински образовен форум

Взаемно беше констатирано дека соработката ќе треба да продолжи и понатаму во текот на реализацијата на проектот.

Извор: Министерство за животна средина и просторно планирање

Прочитајте

МОН: Конкурс за стипендии за студиски престој во земјите членки на...

0
Централноевропска програма за размена во областа на  универзитетските студии    (CEEPUS-Central European  Exchange Program for University Studies)  објавува: КОНКУРС за стипендии за студиски престој во земјите членки...