spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeСамостојни органиСамостојни државни органиДКСК: Академски курс за унапредување на етиката и интегритетот во јавната администрација

ДКСК: Академски курс за унапредување на етиката и интегритетот во јавната администрација

The Project, EU Support for Rule of Law, им нуди единствена можност на државните службеници да учат од водечките меѓународни професори и практичари во областа на антикорупцијата.

Преку нашата соработка со Меѓународната антикорупциска академија (IACA) нудиме четири академски модули на ограничен број на државни службеници.

Првиот модул,кој ќе започне на 6 јуни и ќе трае нешто повеќе од еден месец, се однесува на Организациски неправилности (или неетичко однесување во организациите). Проектот ќе додели IACA сертификати на учесниците, по завршувањето на секој модул.

Дознајте повеќе за оваа можност на следниот ЛИНК

Доколку сте заинтересирани да учествувате, ве молиме испратете електронска пошта на sashenka.gramatova-ljuben@rolaw.mk најдоцна до 19th Април.

Извор: Државна комисија за спречување на корупција

Прочитајте

Охрид: Успешно реализирана еколошката акција „Генералка Викенд“

0
Голема количина на ПЕТ амбалажа и мешан отпад беа собрани во рамки на еколошката акција „Генералка Викенд“ која се одржа во петокот на 17-ти...