spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниПробиштип: СООПШТЕНИЕ – Ларвицидна дезинсекција против комарци и Дератизација против глодари

Пробиштип: СООПШТЕНИЕ – Ларвицидна дезинсекција против комарци и Дератизација против глодари

Врз основа на препораките на Министерството за Здравство за заштита на населението од заразни болести и програмата за општи мерки за заштита на населението од заразни болести на општина Пробишти за 2024 година на ден 15.04.2024 година во периодот од 10:00 до 15:00 часот на територијата на општина Пробиштип се изврши втора Ларвицидна дезинсекција против комарци и прва Дератизација против глодари, стаорци.

Ќе бидат опфатени површини долж течението на река Злетовица,  Маричанска река, река Киселица, двете јаловишни депонии, брана Пишица, руднички базени. Дератизацијата ќе ги опфати сите шахти во централното градско подрачје и пригратските населби со опфат на поголемите капацитети (училишта, здравен дом, ЈКП и поголемите индустриски капацитети).

Извор: Општина Пробиштип

Прочитајте

Средба Маричиќ со Јанос Бока: Европската интеграција на Северна Македонија мора...

0
Првиот заменик претседател за европски прашања Бојан Маричиќ денес оствари средба со Јанос Бока, министерот за европски прашања на Унгарија.  На средбата се говореше за...