spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМЗ: Европската недела на имунизација - Се зголемува опфатот на вакцинираните деца

МЗ: Европската недела на имунизација – Се зголемува опфатот на вакцинираните деца

Викендов во Градски парк, под мотото „Заштитуваме генерации“ ја одбележавме Европската недела на имунизација, заедно со омилените детски ликови „Биби и Боби“ и дечиња со балетска точка.

Настанот е организиран од Министерството за здравство, заедно со Институт за јавно здравје, Светска здравствена организација и Детскиот фонд на Обединетите нации, поддржани од УСАИД и Европската унија.

Имунизацијата е значаен сегмент за градење колективен имунитет, за спречување епидемии и за обезбедување здрави поколенија.

Извор: Министерство за здравство

Прочитајте