spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниГрад Скопје: Соопштение

Град Скопје: Соопштение

Град Скопје продолжува со реализација на проекти за темелно подобрување на водоснабдувањето на граѓаните. Градоначалничката на Град Скопје Данела Арсовска, заедно со претставници од скопското јавно претпријатие „Водовод и канализација“ и Секторот за планирање и уредување, изврши увид на градежните работи за реконструкција на водоводната мрежа на улицата Лисец во Горно Лисиче.

Со оваа реконструкција на водоводната мрежа се врши двојно зголемување на профилот на водоводните цевки во должна од 500 метри, која претходно беше со незадоволителен профил за квалитетно водоснабдување за жителите на тој потег.

Со реализација на овој проект за водоводна мрежа, се реализира барањето на жителите кои што досега се соочуваа со чести прекини заради појава на дефекти на старата водоводна мрежа. Изведбата на овој проект претставува дел од програмата “За модерно Скопје”, за обновување и подобрување на градската водоводна мрежа.

Извор: Град Скопје

Прочитајте

Карпош: Еко викенд со ,,Генералка Викенд“

0
Општина Карпош и оваа година се придружи на националната еко акција, ,,Генералка Викенд“, во која се спроведе активно чистење на територија на цел Карпош,...