spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниБутел: Чистење на реката Љубанска во Љубанци

Бутел: Чистење на реката Љубанска во Љубанци

За првпат општина Бутел започна со активности од првата фаза, за чистење на речното корито на река Љубанска.

Ќе се чисти етапно, прво на потегот во горна зона. Се расчистуваат наносите кои биле наталожени и се уредува кејот.

Забрзано се менува ликот на општина Бутел.

Се инвестира во сите населени места.

Ветеното се реализира.

Извор: Општина Бутел

Прочитајте