spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМИОА: ПОВИК НА ReSPA и SIGMA-Награди за јавна администрација во Западен Балкан...

МИОА: ПОВИК НА ReSPA и SIGMA-Награди за јавна администрација во Западен Балкан 2024

Со цел да се промовираат и препознаат извонредните достигнувања во јавната администрација, ReSPA и SIGMA го објавуваат повикот за аплицирање за изданието на наградите за јавна администрација во Западен Балкан во 2024 година (#WBPAAwards2024) кое ќе се организира по трети пат.

Под мотото „Градење подобра јавна администрација за и со корисниците!“, целта на PA Awards 2024 е да се идентификуваат, наградуваат и промовираат иницијативи кои се ВЛИЈАТЕЛНИ и развиени ЗАЕДНО СО И ЗА ГРАЃАНИТЕ И БИЗНИСИТЕ ОД РЕГИОНОТ.

Ве молиме номинирајте ги вашите успешни и инспиративни иницијативи до 15 јули 2024 година (полноќ) на следниов ЛИНК: https://respaweb.eu/103/pages/61/apply

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ НА: https://respaweb.eu/102/pages/59/about

https://adminmioaprod.demo-ns.com/content/Info%20Day%20Agenda.pdf

/content/PA AWARDS 2024 Fact Sheet.pdf

Извор: Министерство за информатичко општество и администрација

Прочитајте