spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМЗШВ: По верификацијата на пратеничкиот мандат на досегашниот министер Николовски уште на...

МЗШВ: По верификацијата на пратеничкиот мандат на досегашниот министер Николовски уште на 28 мај 2024 овластена е заменик министерката Бериша и измената е извршена во Централен регистар

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ја информира јавноста дека со верификацијата на пратеничкиот мандат на 28.05.2024 година на министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, заврши извршувањето на функцијата министер. Од 27.05.2024 година е дадено овластување на заменик министерката за земјоделство, шумарство и водостопанство Вјолца Бериша која во целост може да ги извршува тековните активности за непречена работа на министерството, а истата измена уште на 27.05.2024 е побарана и веќе извршена и во Централниот регистар.

Документи за превземање

Тековна состојба

Извор: Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство

Прочитајте