spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeОпштиниКисела Вода: „Отпочнување на мали семејни бизниси и мерки за помош од...

Кисела Вода: „Отпочнување на мали семејни бизниси и мерки за помош од ИПАРД програмата“

Општина Кисела Вода заедно со комисијата „Еднакви можности меѓу мажите и жените“ преку акцискиот план од програмата спроведе обука во Дом на култура – Драчево, каде што присуствуваа граѓани од руралните средини, а пред нив се обратија Светлана Колариќ, државем советник за храна и Претседател на Совет на Општина Кисела Вода и Милка Коштревска од Агенција за поттикнување на развој на земјоделство.

По завршување на целокупното предавање граѓаните имаа можност да постават прашања, да разговараат со говорнците и да си ги кажат нивните проблеми и потреби за кои понатаму ние како Општина ќе најдеме решение на секој проблем со кој се соочуваат нашите граѓани.

Извор: Општина Кисела Вода

Прочитајте