spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМОН: Резултати од Конкурс за доделување стипендии за студии од трет циклус...

МОН: Резултати од Конкурс за доделување стипендии за студии од трет циклус во земјата за 2023/2024 година

Врз основа на Конкурсот за доделување стипендии за студии од трет циклус во земјата за академската 2023/2024 година, објавен на 28.12.2023 година, Министерството за образование и наука ги објавува резултатите од прифатените кандидати.

Сите кандидати ќе добијат решение, а одбиените кандидати ќе имаат можност за поднесување жалба од денот на добивање на решението од страна на Министерството за образование и наука во кое ќе биде наведена причината поради која апликацијата не е прифатена.

Кандидатите кои се прифатени дополнително ќе бидат известени за потшишување на договор.

1. Кандидати коишто ги исполнуваат условите наведени во Конкурсот во подрачјето на општествени науки

2. Кандидати коишто ги исполнуваат условите наведени во Конкурсот во подрачјето на техничко-технолошки науки и природно-математички науки

Извор: Министерство за образование и наука

Прочитајте

МЗ: Средба со директорот на ФЗОМ – Разгледани можностите за проширување...

0
Министерот за здравство Арбен Таравари одржа состанок со директорот на Фондот за здравствено осигурување, д-р Александар Клековски, претставници на Фарамабренд-Нова (асоцијација на иновативни фармацевтски...