spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeСамостојни органиОргани во составУЈП: Започнавте со поднесување на образецот ДДВ 04 ?

УЈП: Започнавте со поднесување на образецот ДДВ 04 ?

УЈП очекува 40 509 пријави за ДДВ до 25 јули.

Ве повикуваме да ги искористите следните бенефити од раното поднесување:

  1. Дознајте порано дали Вашата пријава е примена и обработена без грешки
  2. Навремено испланирајте го Вашиот буџет за исполнување на даночните обврски.
  3. Добијте го порано бараниот ДДВ. Рокот од 30 дена за враќање на ДДВ почнува да тече од денот кога сте го доставиле образецот со искажано барање за враќање.
  4. Избегнете го стресот од пријавување и плаќање на обврската за ДДВ во последен момент.
  5. Спокојно користете го месецот на годишни одмори.

Извор: Управа за Јавни приходи

Прочитајте

Бутел: По 40 години реконструкцијата на улицата “Натанаил Кучевишки”

0
Нема запирање кога се работи за доброто на граѓаните и за нивните потреби. Денес, започна реконструкцијата на улицата “Натанаил Кучевишки” со површина од 3000...