spot_img
spot_img

ДЗС: Просечна месечна исплатена нето-плата

Самостојни органиДЗС: Просечна месечна исплатена нето-плата

Најчитано

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во  март 2021 година, во однос на март 2020 година, изнесува 106.8.

Ваквото зголемување се должи, пред сѐ, на зголемувањето на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во секторите: Уметност, забава и рекреација (17.9 %), Дејности на здравствена и социјална заштита (12.3 %) и Информации и комуникации (12.1 %).

Зголемување на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во однос на претходниот месец, е забележано во секторите: Рударство и вадење на камен (14.9 %), Дејности на здравствена и социјална заштита (5.3%) и Градежништво (4.0 %).

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во март 2021 година, изнесува 28 217 денари.

  Преземи го соопштението во целост

Извор: Државен завод за статистика

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000