spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeСамостојни органиСамостојни државни органиАМС: Информација за корисниците на младинската картичка

АМС: Информација за корисниците на младинската картичка

Почитувани корисници на младинската картичка,

Ве известуваме дека по истекот на рокот кој е впишан на младинската картичка, согласно законот за млади и младинско учество каде јасно и прецизно се дефинира која категорија на лица влегува во категоријата млади, право на продолжување на истата имаат сите оние кои по истекот на рокот впишан на картичката, сеуште влегуваат во категоријата млади лица на возраст од 15 до 29 години.

Начинот на заменување останува ист со аплицирањето, односно секој кој сака повторно да ја поседува и да ја користи, аплицира за издавање нова картичка. Со издавањето на новата картичка, старата престанува да важи.

Извор: Агенција за млади и спорт

Прочитајте

МФ: Нема незаконитост во одлуките, се поништува одлуката на ДИК и...

0
Со цел информирање на јавноста, а во врска со изнесените информации од страна на дополнителниот заменик-министер во Министерството за финансии, соопштуваме дека во однос на...