spot_img
spot_img

Работниот викенд на СДММ, караванот „Млади локално заедно“ со младите од Брвеница и Тетово

Политички партииРаботниот викенд на СДММ, караванот „Млади локално заедно“ со младите од Брвеница...

Најчитано

Отвореноста и транспарентноста на СДММ кон младите има за цел ние како младина да настапиме со своја програма во рамките на генералната за претстојните локални избори. Ова е одлична шанса да го направиме чекорот кон подобро утре за младиот човек во нашата земја. Сега е времето кога, заеднички, со здружен труд, ќе им направиме пат на нашите идеи и ќе ги прицрвстиме веќе поставените темели на здрава и просперитетна иднина за младите.

 

Законот за млади и воведувањето на пракса за младински соработник во секоја општина и државна институција е одлично поместување од таа „мртва точка„ кое ја докажува нашата решителност во тоа дека можеме и мораме подобро. Во тој процес на враќање на довербата во институциите, младите сега имаме по еден човек во секоја институција, чија обврска е да биде на располагање на секој еден од нас, за сите проблеми и решенија со кои се среќаваме, истакна претседателот Марко Михаилоски.

 

СДСМ безрезервно стои зад својата младина и работи на подобрување на условите и можностите кои државата ги нуди за младите луѓе.

 

Партијата одговорно стои зад она што го прави за младите и порачува дека заложбите за нив ќе продолжат и во иднина.

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000