Најболна точка е: Договорите на определено време

СиндикатиНајболна точка е: Договорите на определено време
spot_img

Најчитано

spot_img
spot_img

,,Бевме изманипулирани да потпишеме договори од неопределено на определено време за да може газдата да нè отпушти кога сака“, вели Снежана Тасова самохрана мајка и поранешна текстилна работничка отпуштена од работа поради одредбите кои дозволуваат работните места да висат на конец од месец за месец.

Само ССМ стои рамо до рамо со работниците во борбата за намалување на времетраењето на Договорите за вработување на 1 година.

,,Најголема небулоза во Законот за работните односи е тоа што тие договори на определено време се неиграничени и може секој месец да се продолжуваат…

Се држи работникот во неизвесност, да не си ја оланира својата иднина и да бема никаква социјална заштита – Дарко Димовски, претседател на ССМ

Целото видео можете да го погледнете на следниот линк:

https://www.youtube.com/watch?v=ztWjWg_hH1k

Извор: Сојуз на синдикати на Македонија 

spot_img
spot_img
spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Читај повеќе

spot_img
spot_img