spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeСамостојни органиСамостојни државни органиДЗС: Извршени градежни работи и завршени станови во објекти за домување градени...

ДЗС: Извршени градежни работи и завршени станови во објекти за домување градени во индивидуална режија

Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2020 година, индивидуални сопственици извршиле градежни работи во вредност од 7 740 488 илјади денари.

 

Во текот на 2020 година се градени вкупно 1 617 објекти и завршени се вкупно 1 742 станови со вкупна површина од 220 282 м2, од коишто 82 се станови во викенд куќи со вкупна површина од 7 240 м2.

 

Просечната корисна површина на завршените станови е 126.4 м2.

 

По региони, најмногу се градеше во Полошкиот регион, потоа Скопскиот, Југозападниот итн.

Извор: Државен завод за статистика 

Прочитајте

Градоначалник Манчев: Од 2021 година си поставив за цел да го...

0
1. Какви реформи се случуваат во општинската администрација во Босилово? Реформите во делот на администрацијата се случуваат со законски измени или дополнувања на законите на предлог на Владата...