spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeПолитички партииЕдно Општество за сите не е само решение за многу деструктивни појави...

Едно Општество за сите не е само решение за многу деструктивни појави во земјата, туку е и инвестиција за напредок и социјален развој

Платформата и програмата на СДСМ „Едно Општество за сите“ како авангардна платформа на Западниот Балкан не е само решение за многу деструктивни појави во земјата, но истовремено е и инвестиција за напредок и социјален развој, истакна , Хилал Беќири, членка на Извршниот одбор на ОО СДСМ Врапчиште на граѓанската трибина на СДСМ „Најдоброто за нашата општина“ во Гостивар.

 

Таа додаде дека национализмот, популизмот, крајната десница, до ден-денес продолжуваат да бидат предизвик за западниот свет и пошироко, а ние во нашата земја, во Северна Македонија, плативме висока цена веќе три децении за овие деструктивни појави на национализам и деструктивен популизам.

 

Глобалните феномени не треба да се заборават и воопшто не треба да се плашиме од глобално размислување, но овие феномени бараат конкретно локално дејствување, почнувајќи од нашата Општина, истакна Беќир.

Изреката „Mисли глобално, но дејствувај локално“ најдобро го опишува овој настан што се одржува денеска во Гостивар, во пресрет на локалните избори, нагласи Хилал Беќир, додавајќи дека „Најдоброто за нашата општина“, зборува дека треба да се дејствува локално, а платформата на СДСМ е многу напредна во овој поглед, во споредба со сите други политички субјекти.

 

Конкретната прагматична акција била и продолжува да биде филозофија што го карактеризира СДСМ, и оваа максима е дополнителна мотивација за моето вклучување и за многу други млади луѓе во рамките на СДСМ, порача членката на ИО на ОО СДСМ Врапчиште, Хилал Беќир на граѓанската трибина „Најдоброто за нашата општина“ во Гостивар.

Извор: СДСМ

Прочитајте

Карпош: Салата ,,Партизан’’ со ново осветлување

0
Во рамки на реконструкцијата на спортскиот објект ,,Наум Наумовски Борче’’, познат како ,,Партизан’’, изминатиот период се поставуваше ново лед осветлување. Од целосниот простор, употребени...