spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeСамостојни органиСамостојни државни органиДЗС: Бесправно изградени објекти во 2020

ДЗС: Бесправно изградени објекти во 2020

Според податоците на Државниот завод за статистика, во текот на 2020 година, на територијата на Република Северна
Македонија се регистрирани 685 бесправно изградени објекти.

Според видот на објектот, бесправно се изградени 98 објекти за домување1) (14.3%), 114 доградби, надградби и
адаптации (16.6%), 66 деловни објекти (9.6%), 52 гаражи (7.6%), 117 огради (17.1%), 4 скалила (0.6%), 14 тераси (2.0%), 11 летни тераси (1.6%), 85 настрешници (12.4%), 39 времени објекти (5.7%) и 85 помошни објекти (12.4%).

Најголем број бесправно изградени објекти (99.0 %) се во приватна сопственост.

Извор: Државен завод за статистика

Прочитајте

МЗ: Министерот Таравари во посета на хируршките клиники – До петок...

0
Министерот за здравство, д-р Арбен Таравари денеска по извршеното примопредавање на функцијата веднаш излезе на терен и ги посети хируршките клиники во клиничкиот комплекс,...