60 милиони инвестираме за ски центарот Царев врв, за развој и унапредување на туризмот во Осоговието

Политички партии60 милиони инвестираме за ски центарот Царев врв, за развој и унапредување...

Најчитано

Генералниот секретар на СДСМ Љупчо Николовски на граѓанската трибина „Најдоброто за нашата општина“ во Пробиштип најави дека со усвојувањето на ребалансот на Буџетот се отвора патот за уште еден крупен и значаен проект, покрај сите други капитални економски проекти, на кои како Влада и локална самоуправа сме фокусирани.

Со ребалансот се предвидени 60 милиони евра за мастер планот за развој на туризмот на Осоговието, за ски центарот Царев врв, кој ќе биде значаен капитален и туристички проект за целиот регион, нагласи Николовски.

Тој истакна дека со мастер планот ќе почне развој на туризмот во целиот регион, ќе започне постапка за јавно-приватно партнерство, за наоѓање на стратешки инвеститор за овој значаен ски центар, за кој градоначалниците од овој регион изготвија физибилити студија.

Владата силно застана, за да дадеме силен фокус да се продолжи по истиот пат, Истокот да се развива со многу нови проекти, кои уште повеќе и уште подобро ќе го вратат животот во целиот регион ќе пратат порака младите да ги задржиме тука, да ги вратиме и заедно да ја развиваме татковината, порача генералниот секретар на СДСМ Љупчо Николовски на граѓанската трибина „Најдоброто за нашата општина“ во Пробиштип.

Извор: СДСМ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе