spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeСамостојни органиСамостојни државни органиДКСК: 3 тримесечен Извештај од мониторинг на имплементацијата на препораките од извештајот...

ДКСК: 3 тримесечен Извештај од мониторинг на имплементацијата на препораките од извештајот за проценка на ранливост од корупција при процедурите за вработување во јавниот сектор

Транспаренси Интернешнл – Македонија (ТИ-М) во рамки на активноста: „Јакнење на капацитетите на институциите во борбата против корупцијата”, поддржан од Проектот на УСАИД за граѓанско учество и во соработка со ДКСК и МИОА го подготви третиот тримесечен Извештај од мониторинг на имплементацијата на препораките од извештајот за проценка на ранливост од корупција при процедурите за вработување во јавниот сектор за периодот од април до јуни 2021 година.

За овој тримесечен период од страна на ТИ-М е изготвен трет квартален Извештај во кој се наведени активностите кои надлежните институции ги преземаа во однос на имплементација на препораките во третиот квартал кој го опфаќа периодот од април до јуни 2021.

Промоцијата ќе се одржи на 23 јули 2021 со почеток во 14 часот.

Линк за пристап до промоцијата: https://us06web.zoom.us/j/87339766962?pwd=UGVvdmZJZHhEY0QxVEhWcm9IcXU1dz09

Агендата за настанот е следната:

Настан за промоција на Извештајот за мониторингот на имплементацијата на препораките од извештајот за проценка на ранливост од корупција при процедурите за вработување во јавниот сектор

23 јули 2021 |  ZOOM

14:00 – 14:05 Отворање на настанот и воведно обраќање

г-ѓа Билјана Ивановска, Претседателка на Државната комисија за спречување на корупција

14:05- 14:20 Презентација на Извештајот за мониторингот над спроведување на препоракитег-ѓа Слаѓана Тасева, Претседателка на Транспаренси Интернешнл – Македонија
14:20 – 14:25 Затворање на настанотг-ѓа Билјана Ивановска, Претседателка на Државната комисија за спречување на корупција

 

*Настанот се организира од Транспаренси Интернешнл – Македонија во рамки на Проектот за граѓанско учество со поддршка на американскиот народ преку Агенцијата на САД за меѓународен развој (УСАИД).

Извор: Државна комисија за спречување на корупцијата 

Прочитајте

Карпош: Соопштение

0
Општина Карпош е згрозена од синоќешниот немил настан во ромската населба во Злокуќани. Такво насилие, крволочност, со употреба на лопати, секири, ножеви… (за среќа...