Потпишани измени на Колективен договор

Правни актиКолективни договориПотпишани измени на Колективен договор

Најчитано

На ден 06.08.2021 година (петок), во просториите на Царинската управа од страна на директорката Славица Кутиров и Претседателот на Синдикатот на УПОЗ Пецо Грујовски, претседателот на Синдикалната организација при Царинската управа членка на УПОЗ Тони Апостоловски, како и Самостојниот Синдикат на Царинската управа, беа направени измени на Колективниот договор кој ги опфаќа измените во систематизацијата на работните места. Ваквите измени и дополнувања на колективниот договор, особено во делот на систематизацијата ќе допринесат за подобра функционалност на работата во Царинската управа.

 

На средбата се разговараше за повеќе актуелни прашања кои се значајни за вработените во управата, како и за идните планови на Синдикалната организација која членува во Синдикатот на УПОЗ, кои во наредниот период треба да се рализираат.

На состанокот беше поставено и прашањето во врска со непочитувањето на една одредба од Колективниот договор, односно неисплатување на патни трошоци за службен пат. Од страна на раководството беше речено дека сите па и правото на патни трошоци мора и ќе се почитува.

 

Извор: УПОЗ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе