spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeПолитички партииВМРО-ДПМНЕПрославата за рамковниот договор наместо државна агенда, стана партиско политичка промоција

Прославата за рамковниот договор наместо државна агенда, стана партиско политичка промоција

Прославата за рамковниот договор наместо државна агенда, стана партиско политичка промоција.

Ако вистински се грижеа за духот на рамковниот договор тогаш парите од прославата ќе беа попаметно да се пренаменат и дадат за реконструкција на училиштата во тетовско, гостиварско, кумановско или за решавање на проблемот со вода за пиење во Тетово. А, секако најдобро ќе се искористеа и за сервисирање на канадерите за гасење на пожар.

Наместо тоа коалицијата на власт даде предност на криминалот, наместо соживотот. Најголемата закана за рамковниот договор е токму власта која го поделува народот на тие кои се со нив и народот кој не е.

Воедно треба власта да одговори дали прославата на рамковниот и одложување на мерките заради прославата не значи доказ за целосно политизирање на процесот и воедно лажната грижа за здравјето на граѓаните.

Оттука ВМРО-ДПМНЕ ниту претседателот Мицкоски нема да учествува во таквиот декор. Нема потреба од партиска предизборна парада во услови на тешка економска и здравствена криза, рамковниот договор е завршена работа. Парите можеше да се искористат за многу други цели!

Извор: ВМРО ДПМНЕ 

Прочитајте