spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeСамостојни органиСамостојни државни органиАЈП: Благодарност кон новинарот Селадин Џезаири

АЈП: Благодарност кон новинарот Селадин Џезаири

Доајенот на албанското новинарство, Селадин Џезаири, којшто се пензионираше овие денови ја посети Агенцијата за примена на јазикот, каде што беше пречекан од страна на директорот Илбер Села и неговите соработници.

Во оваа прилика, Села му изрази голема благодарност за неговата професионална работа во ТВ Клан, како и за вниманието што го посветил кон АПЈ уште од нејзините почетоци, секогаш оставајќи ѝ простор да се презентираат нејзините успеси, од аспект на примената на албанскиот јазик во државните институции.

Исто така, директорот на Агенцијата му подари и неколку изданија од АПЈ, како и една гравура, во знак на сеќавање.

 

 

 

 

 

Извор: Агенција за примена на Јазикот што го зборуваат најмалку 20 %од граѓаните 

Прочитајте