spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeПолитички партииЛевицаДКСК да испита како директорот на ФЗОМ Стево Крстевски се стекнал со...

ДКСК да испита како директорот на ФЗОМ Стево Крстевски се стекнал со енормен имот при владеењето на СДСМ

Директорот на ФЗОМ од редовите на СДСМ, Стево Крстевски, согласно неговиот јавно објавен анкетен лист поседува личен имот, кој вклучува станови, удели, депозити, куќа и тоа во вкупна вредност од околу 16 милиони денари, несметајќи го и дополнителниот имот на неговиот брачен другар, кој исто така воопшто не е за потценување.

Гледајќи ја вкупната сума на имотот кој тој го поседува, легитимно е да се постави прашањето на кој начин истиот ги стекнал средствата за купување на овие недвижности, како и дали во тие средства се вклучени и финансии кои Стевчо Крстевски ги стекнал преку вршење на договорени услуги кон државата?!

Дополнително, вредноста на објавениот имот, по сите економски параметри, не може да биде стекната само од државната плата која Стево Крстевски ја добива како директор. За споредба, на обичниот работник кој заработува минимална плата му требаат скоро 90 години за да успее да го заработи ваквиот имот. Ова само ја истакнува лажната слика која од СДСМ се обидуваат да ја наметнат дека наводно се борат за правата на обичните работници, како и фактот дека само при владеење на хибриден режим е можно стакнување на вака голем имот во рекордно кратко време.

Потсетуваме дека се работи за директор кој е партиски послушник на владејачката криминална клика и кој, противзаконски и насилнички, деградира од работни места роднини на истакнати членови на Левица.

За вакви ситуации, кога е евидентно постоење на основи за сомневање за незаконско богатење, јавноста очекува одговори и јавноста мора да добие одговори. Дополнително, како партија ја повикуваме Државната комисија за спречување корупција, да постапи согласно своите надлежности, утврдени со Законот за спречување корупција и судирот на интереси и да преземе соодветни мерки и активности за истражување на наведениот случај.

 

 

 

Извор: ЛЕВИЦА

Прочитајте