ДКСК: Студиска посета во Рим, Република Италија

Самостојни органиСамостојни државни органиДКСК: Студиска посета во Рим, Република Италија

Најчитано

Делегација на Државната комисија за спречување на корупцијата се наоѓа во студиска посета во Рим, Република Италија.

Домаќин на ДКСК е Националната антикорупциска агенција на Република Италија (ANAC). Во рамки на студиската посета, покрај со ANAC, ДКСК ќе оствари средби и со други институции со надлежности на полето на превенцијата и борбата против корупцијата и тоа Финаниската полиција, Националната дирекција – Антимафија, Министерството за јавна администрација, Националната школа за јавна администрација, Централизираното тело за транспарентност и конкурентност за јавните набавки и Ревизорскиот суд.

 

 

Извор: Државна комисија за спречување на корупцијата 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе