МФ: „Градење ефективни, транспарентни и отчетни институции за управување со јавните финансии”

МинистерстваМФ: „Градење ефективни, транспарентни и отчетни институции за управување со јавните финансии”

Најчитано

Министерството за финансии на Република Северна Македонија ја известува заинтересираната јавност дека на 21.10.2022 одржа јавна консултација поврзана со  планираното реализирање на проектот „Градење ефективни, транспарентни и отчетни институции за управување со јавните финансии во Северна Македонија“. Финансирањето на овој проект се планира да се обезбеди со средства од Светска банка и со кофинансирање од ЕУ.

Министерството за финансии по одржаната јавна консултација со засегнатите чинители, а  согласно барањата што произлегуваат од проектот во врска со делот на заштитата на животната средина и социјалните аспекти ги објавува следните документи:

План на заложби за животната средина и социјалните аспекти (МК)

Постапки за управување со работната сила (МК)

План за ангажирање чинители (МК)

 

Извор: Министерство за финансии

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе