МИОА: Министерот Алити присуствуваше на Генералното Собрание на ЕТНО

МинистерстваМИОА: Министерот Алити присуствуваше на Генералното Собрание на ЕТНО

Најчитано

Во Скопје се одржуваше 64-та Генералното Собрание на ЕТНО, Европската Асоциација на Телеком Оператори.
Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити, во панел дискусијата на ЕТНО, се осврна кон прашањето за телекомуникацискиот сектор во Северна Македонија, вклучувајќи ги успесите и предизвиците на овој сектор.
“Потребата од соработка помеѓу операторите, регулаторите и владата, со цел да се обезбеди ефикасност и ефективност во обезбедувањето супер брз интернет за граѓаните, по пониска цена, што ќе ни овозможи да бидеме уште повеќе конкурентни во зголемувањето на благосостојбата на граѓаните и зајакнувањето на дигиталната инфраструктура.”, рече меѓу другото министерот Алити.
ЕТНО, Асоцијацијата што ги претставува главните даватели на дигитални мрежи и услуги во Европа, се состана во Скопје на годишното Генерално собрание, организирано од главниот телекомуникациски оператор на Северна Македонија „Македонски телеком“.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе