Продолжуваме со вториот ден од билатералниот скрининг за поглавјето 18 –Статистика

ВладаПродолжуваме со вториот ден од билатералниот скрининг за поглавјето 18 –Статистика

Најчитано

Економската, eколошката и мулти-секторската статистика беа тема на денешните презентации од страна на нашиот преговарачки тим пред Европската Комисија.

Денес ја презентираме националната законска рамка за ова поглавје во однос на нивото на усогласеност со европското право. Свесни сме дека нè очекуваат предизвици на патот кон целосното усогласување на нашето законодавство со европското и обезбедување соодветно спроведување на законодавството, но остануваме посветени на процесот, како континуитет на нотираниот добар напредок во Извештајот на Европската комисија.

Паралелно продолжуваме и со унапредување и јакнење на институционалните капацитети.

 

 

 

 

Извор: Влада

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе