МОН: Меморандум за разбирање со Министерството за надворешни работи и трговија на Унгарија во рамки на Програмата Стипендиум Хунгарикум за 2023 – 2025 година

МинистерстваМОН: Меморандум за разбирање со Министерството за надворешни работи и трговија...

Најчитано

На 16.11.2022 година на маргините на Заедничкиот унгарско-македонски економски комитет, државниот секретар на Министерството за образование и наука на Република Северна Македонија, Анета Трпевска и државниот секретар за енергетика и безбедносна политика на Министерството за надворешни работи и трговија на Унгарија, Péter Sztáray, го потпишаа Меморандумот за разбирање меѓу Министерството за образование и наука на Република Северна Македонија и Министерството за надворешни работи и трговија на Унгарија во рамки на Програмата Стипендиум Хунгарикум за перодот од 2023 – 2025 година.

Унгарската страна, во рамки на Програмата Стипендиум Хунгарикум  доделува годишно по 20 стипендии за кандидати од Република Северна Македонија за редовни додипломски, магистерски и докторски студии на државните универзитети во Унгарија.

 

 

 

Извор: Министерство за образование и наука 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе