АХВ: Отповикување на небезбеден производ

Самостојни органиСамостојни државни органиАХВ: Отповикување на небезбеден производ

Најчитано

Агенцијата за храна и ветеринарство ги информира потрошувачите дека се отповикува следниот небезбеден производ – БАЛAНС +ферментиран млечен производ , нето количина 1 кг, поради испратена количина на производ која не е наменета за македонскиот пазар и е со неусогласена концентрација  на афлатоксини според македонските прописи и е потенцијален ризик по здравјето  на луѓето.

 

 

Сериски број/лот: 28.11.22

Рок на употреба: 28.11.2022

Причина за отповикување: испратена количина на производ која не е наменета за македонскиот пазар и е со неусогласена концентрација  на афлатоксини според македонските прописи.

Производство: AD IMLEK, Industrijsko naselje bb,11231 Padinska Skela, Republika Srbija.

Увозник:  Млекара АД Битола, Ѓурчин Наумов Пљакот бр.1, 7000 Битола, Република Северна Македонија.

Дистрибутер: Млекара АД Битола, Ѓурчин Наумов Пљакот бр.1, 7000 Битола, Република Северна Македонија.

Крајните потрошувачи кои гo имаат купено горенаведениoт производ со посочениот сериски број/лот, истиот да нe гo консумираат и да гo вратат на местото од каде гo купиле.

 

 

 

Извор: Агенција за храна и ветеринарство 
 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
https://form.jotform.com/222403480783353spot_img

Последни објави

spot_img
spot_img

Читај повеќе