spot_img
spot_img

МЗ: Редовно четкање на забите за подобро орално здравје

МинистерстваМЗ: Редовно четкање на забите за подобро орално здравје

Најчитано

Со мојот стоматолог сме одличен тим, заедно работиме за подобрување на оралното и за севкупното здравје!

Добрата хигиена, редовните прегледи на забите и здравиот начин на живот ни помагаат да бидеме здрави. Ова беа дел од пораките на денешното предавање на министерот за здравство, д-р Беким Сали пред учениците од Основното училиште „Братство“.

Дел од предавањето беше посветен и на правилното четкање на забите, здравата исхрана и други совети за заштита на оралното здравје, што е клучно за оваа возраст.

 

 

Извор: Министерство за здравство

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
[td_block_ad_box spot_img_horiz="content-horiz-center" media_size_image_height="1000" media_size_image_width="1000