spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeСамостојни органиСамостојни државни органиДКСК: Реализација на обука за основна комуникација

ДКСК: Реализација на обука за основна комуникација

Вработени во Секретаријатот на Државната комисија за спречување на корупцијата на 24.10.2023 година учествуваат на Обука за основна комуникација, во организација на ИПА проектот „Владеење на правото“. Целта на оваа обука беше на учесниците да им се обезбедат зголемени вештини и поголема доверба во нивната способност ефективно да комуницираат во работата, запознавање со нови практични алатки и техники за поддршка на нивната комуникација, зголемена способност за прилагодување на нивната комуникација и зголемување на влијанието на пораките и подлабоко разбирање на влијанието на невербалниот јазик.

Обуката се одржа во хотел Парк во Скопје, а предавач беше Susanne Hedin, Шведски експерт за реторика и комуникација со повеќе од 20 години искуство во областа.

 

Извор: Државна комисија за спречување на корупцијата

Прочитајте

Карпош: Салата ,,Партизан’’ со ново осветлување

0
Во рамки на реконструкцијата на спортскиот објект ,,Наум Наумовски Борче’’, познат како ,,Партизан’’, изминатиот период се поставуваше ново лед осветлување. Од целосниот простор, употребени...