spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeСамостојни органиОргани во составУЈП: Се продолжува рокот за ДДВ- 04 пријавите

УЈП: Се продолжува рокот за ДДВ- 04 пријавите

Со оглед на ограничените човечки ресурси кај сметководителите и неработните денови по повод празниците, а со цел одбегнување на отежнато поднесување на даночните пријави преку системот е- Даноци, Управата за јавни приходи ги известува даночните обврзници и сметководителите дека Согласно Законот за даночна постапка рокот за поднесување на ДДВ- 04 пријавите се продолжува за еден работен ден.

За краен рок за поднесување на ДДВ- 04 пријавата, ќе се смета 26.10.2023 година.

 

 

 

 

Извор: Управа за јавни приходи 

Прочитајте

Карпош: Еко викенд со ,,Генералка Викенд“

0
Општина Карпош и оваа година се придружи на националната еко акција, ,,Генералка Викенд“, во која се спроведе активно чистење на територија на цел Карпош,...