spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeВладаРаботната група на Владата се сретна со претставници на Синдикатот на УПОЗ

Работната група на Владата се сретна со претставници на Синдикатот на УПОЗ

Работна група составена од заменикот на претседателот на Владата на Република Северна Македонија, задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, заменик министерот за финансии, Филип Николовски и заменик министерката за правда, Викторија Аврамовска Мадиќ одржаа работен состанок со претставници на Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженијата на граѓани (УПОЗ).

Работниот состанок се одржа во насока на пронаоѓање на взаемно прифатливо решение во однос на одредени состојби во судската и јавно-обвинителската служба, посочени од страна на Синдикатот на УПОЗ.

Работната група ги сослуша барањата на претставниците на Синдикатот на УПОЗ, при што истакна подготвеност, низ дијалог да се дојде до системско и одржливо решение на посочените состојби во судската и јавно обвинителската служба, се со цел, да се овозможи непречено функционирање на правосудниот систем,

Претставниците на Владата и Синдикатот на УПОЗ изразија подготвеност за понатамошно продолжување на дијалогот и доаѓање до системско, праведно, правично и солидарно решение, а кое ќе биде во функција на унапредување на работата на судската и јавно-обвинителската служба. Во оваа насока, од двете страни договорено е наредниот работен состанок да се одржи наредната среда (01.11.2023).

 

 

 

Извор: Влада

Прочитајте

Карпош: Салата ,,Партизан’’ со ново осветлување

0
Во рамки на реконструкцијата на спортскиот објект ,,Наум Наумовски Борче’’, познат како ,,Партизан’’, изминатиот период се поставуваше ново лед осветлување. Од целосниот простор, употребени...