spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМТСП: Меморандум за соработка со Меѓународен универзитет Визион

МТСП: Меморандум за соработка со Меѓународен универзитет Визион

Заменик министерот за труд и социјална политика, Енвер Хусејин и проректорот на Меѓународниот универзитет Визион, Проф. д-р Абдулмеџит Нуредин потпишаа Меморандум за соработка.

Потпишувањето на овој Меморандум за соработка е резултат на заедничката заложба и интерес за развој и унапредување на практичната настава, како и со цел давање на свој придонес за зајакнување на капацитетите на високото образование преку развивање меѓусебна соработка.

Имено, Министерството за труд и социјална политика и Меѓународен Универзитет Визион меѓусебно ќе соработуваат и взаемно ќе си укажуваат помош и поддршка со цел размена на искуства, знаења, едукација и усовршување на кадри.

Соработката ќе се одвива преку различни форми на соработка, а особено преку: размена на искуства, взаемно ангажирање на кадар, унапредување на образовните и деловните процеси, планирање и заедничко организирање на научни и стручни собири,  организирање и реализирање на клиничка настава за студентите на Меѓународен Универзитет Визион, организирање и реализирање на практична настава за студентите на Меѓународен Универзитет Визион, взаемна поддршка и помош за активностите кои се од интерес на двете страни, како и преку останати активности од особен интерес на двете институции во насока кон позитивен општествен развој.

 

 

 

 

Извор: Министерство за труд и социјална политика 

Прочитајте

МЗ: Средба со директорот на ФЗОМ – Разгледани можностите за проширување...

0
Министерот за здравство Арбен Таравари одржа состанок со директорот на Фондот за здравствено осигурување, д-р Александар Клековски, претставници на Фарамабренд-Нова (асоцијација на иновативни фармацевтски...