spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМП: Министерот Лога ја именуваше Ристоска за јавен обвинител...

МП: Министерот Лога ја именуваше Ристоска за јавен обвинител за врски со ЕВРОПРАВДА

Лога и посака успешна работа на Ристоска со желба да се продолжи континуитетот на  досегашната соработка со Европравда. Огласот од страна на Јавното обвинителство беше отворен од декември 2022 година согласно член 112 од Законот за меѓународна соработка во кривичната материја.

Соработката со Европравда е од исклучително значење за Република Северна Македонија од аспект на борбата со прекуграничен криминал и борбата против тероризмот.

Извор: Министерство за правда

Прочитајте

Ѓорче Петров: Обуки за подобрување на услугите на администрацијата

0
Општина Ѓорче Петров ја спроведува последната фаза од обуките за подобрување на услугите од страна на јавниот сектор, односно на вработените преку користењето на...