spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМП: Хрватска ќе го помогне евринтегративниот пат на нашата земја

МП: Хрватска ќе го помогне евринтегративниот пат на нашата земја

Билатерална средба во Загреб меѓу министерот за правда и администрација на Хрватска, Иван Маленица и заменик на министерот за правда, Викторија Аврамовска Мадиќ.

Хрватска е добар пример за следење во однос на исполнувањето на конкретните задолженија во правосудството за зачленувањето на нашата држава во Европската Унија.

Поглавјето 23 е едно од најобемните и сложени поглавја, а брзината и времетраењето на преговорите во оваа област дирекно влијаат врз напредокот на преговарачкиот процес.

Дијалогот меѓу двете држави ќе продолжи во насока на наоѓање решенија базирани на европските вредности.

Извор: Министерство за правда

Прочитајте

МОН: Конкурс за стипендии за студиски престој во земјите членки на...

0
Централноевропска програма за размена во областа на  универзитетските студии    (CEEPUS-Central European  Exchange Program for University Studies)  објавува: КОНКУРС за стипендии за студиски престој во земјите членки...