spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМП: Со Моладавија ќе ја интензивираме меѓусебната соработка и ќе споделуваат искуства...

МП: Со Моладавија ќе ја интензивираме меѓусебната соработка и ќе споделуваат искуства од правосудството со цел побрзо зачленување во Европската Унија

Заменик на министерот за правда, Викторија Аврамовска Мадиќ во Загреб одржа билатерална средба со министерката за правда на Молдавија, Вероника Михаилов-Морару на која се дискутираше за европскиот пат кој претстои за двете држави.

Мадиќ ја покани Морару во официјална посета на Министерството за правда и заедно со претставници од двете министерства да се одржи заедничка работилница на која ќе се разменат искуства.

Извор: Министерство за правда

Прочитајте