spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
HomeМинистерстваМИОА: Работна средба на министерот Бајрами со претставници на DCAF

МИОА: Работна средба на министерот Бајрами со претставници на DCAF

Министерот за информатичко општество и администрација, Наим Бајрами денеска оствари работна средба со раководителката на канцеларијата на DCAF – Женевскиот центар за управување со безбедносниот сектор , Ирена Џајковска и со претставниците на Националниот проект на DCAF, Кире Бобановски и Гент Салихи.

На средбата се разговараше за успешните резултати од досегашната соработка и за  можностите за продолжување и во иднина, при што министерот Бајрами изрази благодарност за нивниот ангажман и поддршка а соговорниците од своја страна му честитаа за новата позиција.

Како заклучок од овој состанок е констатацијата дека соработката ќе биде продлабочена.

Прочитајте